Az oldal a cookies-t (sütieket) használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a böngésző aktuális beállításával a cookies használátához. 

Gal Glicin, 250g

Gal Vital
2.990 Ft
2.840 Ft
Kedvezmény: 150 Ft 5%
Menny.:db

• Természetesen és egészségesen édesít
• Optimális vércukorszint
• Szép bőr, pihentető alvás
• Izületvédelem

Mennyiségi kedvezmény:
2 db -tól
2.690 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Várható szállítás: 2022. június 28.
Szállítási díj: 990 Ft
Egységár: 11,36 Ft/g
Ízesítés:
Natúr
2.990 Ft
2.840 Ft
Kedvezmény: 150 Ft 5%
Menny.:db
Ezek a termékek még érdekelhetnek:

Termékleírás, jellemzők

Gal Glicin, "az öregedésgátló aminosav"

A glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége kb. a normál kristálycukoréval megegyező.

A glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló nem esszenciális aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. (Például csökkent a glicin a többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik.

A glicin elenegedhetetlen számos izom, kognitív és metabolikus funkcióhoz. Fontos szerepet tölt be a glikogén és a zsírok lebontásában és szállításában, hogy biztosítsa a sejtek energiaellátását és az erős immun-, emésztési és idegrendszert. Magas koncentrációban található a bőrben, az izületekben és az izomszövet kötőszöveteiben.

A GLICIN HATÁSAI

  • Optimális vércukor
    A glükóz (és így a szénhidrátok) vércukorszintet megemelő hatását jelentősen mérsékli. Fokozza az inzulin hatékonyságát, azonban az inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a jótékony hatású glükagon szintjén igen, ami az inzulin „ellenlábasa”. Csökkenti az inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is.

     
  • Bőr
    A bőrünk jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A kollagén peptidek ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló, bőrfiatalító hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén pedig hatását nagyrészt a magas glicin tartalmának köszönheti. A kollagén, glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és magkivonat valamint a bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk fiatalságára belsőleg gondolunk.

     
  • Idegrendszer
    Kis mennyisége fokozza az éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését. Emellett depresszió, skizofrénia és OCD (kényszerbetegség) kezelésére is hatásos megoldás, a különböző kísérletek szerint.

     
  • Méregtelenítés
    Ezzel kapcsolatban csak állatokon végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és vese funkcióját javítja, fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású anyag termelődését.

     
  • Alvás
    Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra gyakorolt hatásával emberek esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás minőséget, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és kevesebb alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat óra alvás glicinnel sokszor jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.)

     
  • A glicin édesítőszernek is kiváló!
    Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó – szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó – sütik és hasonlók édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.

     
  • Élethosszabbító hatás
    Egérkísérletekben a csökkent kalóriabevitel – normál hasznos mikro/makro tápanyag bevitel mellett – hatásosan növeli az egerek életének hosszát. Ennek hatását már majmokon is igazolták és részben embereken is. (Természetesen élethosszig tartó kalóriamegvonásos kísérletet embereken etikai okokból nem lehet végezni, így csak pl. az ún. telomerek hosszának méréséből következtettek emberek esetében.)
    A kalóriamegvonásnál is hosszabb élethosszt (+40%) tudtak elérni egérkísérletekben, a metionin nevű aminosav bevitelének korlátozásával. Később hasonló eredményt értek el úgy is, ha az egerek táplálkozását nagy mennyiségű glicinnel egészítették ki. Ez azért van, mert a glicin korlátozza a táplálékból a metionin hasznosulását, így kiegyensúlyozza a fehérjékből felszívódó aminosav arányát a vérben. Emberek esetében még nem vizsgálták, de feltételezhetően szintén hatásos. Mivel a legtöbb ételben sok metionin található, ezért a gyakorlatban nehezen kivitelezhető a metionin csökkentett diéta. Azonban az étkezés után elfogyasztott glicin (pl. a glicinnel édesített desszert vagy ital) szimulálja a metionin csökkentett, élethosszabbító hatású diétát, hiszen a glicin korlátozza a metionin felszívódását.


A glicinnek ezenkívük sok előnye van még
:

  • Fokozza az izomnövekedést és elősegíti az izmok regenerációját
  • Segít megakadályozni az izomvesztést
  • Segíthet az izomsorvadás megelőzésében
  • Fokozza a mentális teljesítményt
  • Csökkenti a fáradságot
  • Védi az ízületeket és a porcokat
  • Védi a kollagént az ízületekben és csökkenti az ízületi fájdalmat
  • Védi a bőrt az öregedéstől
  • Javítja az emésztést


ADAGOLÁS

  • Elalvás előtt 1-2 dl langyos folyadékban (pl.: vízben) oldjon fel 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el.
  • Javasolt étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását.
  • Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).

Figyelmeztetés!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó.


ÖSSZETEVŐK: 
100% glicin.


TERMÉKTULAJDONSÁGOK

  • Allergénmentes
  • Gluténmentes
  • Tojásmentes
  • Szójaallergén-mentes
  • Tejtermék- és laktózmentes
  • Kén-dioxid-mentes
  • Cukormentes
  • GMO-mentes
  • Vegetáriánus
  • Vegán
  • Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás

KISZERELÉS
Zacskó termék - 250g 
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a dobozon

Gyártja és forgalmazza: GAL SynergyTech Zrt.

Forrás: www.gal.hu
 

Kategória Aminosavak
Termékcsoport Glicin
Kiszerelés Por
Kiszerelési egység Zacskó
Kiszerelés 250g
Aminosavak Glicin
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Vegán Igen
Vegetáriánus Igen
Mesterséges édesítőszerektől mentes Igen
Cukormentes Igen
Ízesítés Natúr

Tápérték

 GAL Glicin
 Tápanyagérték 100g 
 Energia 1638 kJ / 396 kcal 
 Zsír
 ebből telített zsír
 0 g 
0 g 
 Szénhidrát
 ebből cukrok
0 g 
0 g 
  Fehérje 99 g 
  Só 0 g 
 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!