Termékleírás, jellemzők
Magnézium: GAL Magnézium L-laktát
A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, amihez elegendő mennyiségben táplálkozással jutni nehéz. A stressz, sport, magas fitinsav-tartalmú ételek (magvak, teljeskiörlésű gabonák, korpák stb.) és a kávé– és teafogyasztás is fokozhatja a magnézium kiürülését. Mindezek miatt a magnéziumhiány általános, pótlása szinte mindenki számára fontos.
A magnéziumkészítmények felszívódása azonban nagyon változó, és a legtöbbeknél hasmenést, laza székletet vagy más emésztési problémát okoz, ami többek között abból is következhet, hogy leköti a gyomorsavat, holott az alacsony gyomorsavtermelés eleve elég általános probléma. (A reflux valójában nem gyomorsav túltengés, sőt nem ritka, hogy éppen az alacsony gyomorsav okozza azt is. A kialakult ún. SIBO és/vagy nem jól működő gyomorszáj miatt árad vissza gyomorsav a nyelőcsőbe, és emiatt tűnik úgy, mintha sok lenne a gyomorsav, még akkor is, amikor túl kevés.)
A magnézium szervetlen formái, mint a –szulfát, –oxid, –karbonát, –hiroxid alig hasznosulnak, viszont a leginkább hajlamosaknál képesek laza székletet vagy hasmenést okozni, és lekötik a gyomorsavat.
A magnézium szerves (kelát-kötésű) változatai többnyire elég jó felszívódásúak, és ezáltal hasmenést/laza székletet/bélproblémákat is kevésbé hajlamosak okozni.
A GAL magnézium-L-laktát a magnéziumnak a tejsavval alkotott sója, méghozzá az L-tejsavval, és nem a D- vagy DL-tejsavval. Ez azért lényeges, mert az L-tejsav L-laktátként jut a véráramba, ami többek közt az agynak és a szívnek a preferált üzemanyaga, azaz ha van elegendő L-laktát a vérben, akkor a szív és az agysejtek az L-laktátot részesítik előnyben, és nem a glükózt (vagy éppen a ketontesteket).
A D-laktát ezzel szemben nem tápanyaga a szervezetünknek, és az egészséges szervezetre annak alacsony szintje jellemző (magas szintjének oka lehet a stressz, anyagcserebetegség vagy akár a felborult bélflóra).
Az L-laktát ezenfelül elősegíti a magnézium jobb felszívódását, és emellett kevésbé hajlamosít laza székletre, mint sok másik magnéziumforma.
A magnézium-L-laktátnak a magnéziumtartalma mellett további előnye a tejsav/laktát jótékony hatású formájának biztosítása. Mindamellett, hogy egy jól hasznosuló magnéziumforma, és a laxatív (hasmenést okozó) hatás is kevéssé jellemző csak rá, további jelentős előnye, hogy gazdaságos. Egységnyi elemi magnéziumra vetített ár alapján a legkedvezőbb. Íze pedig viszonylag semleges, így szinte bármilyen italba belekeverhető.
A magnézium-L-laktát 12-13%-a az elemi magnézium, azaz grammonként kb. 125 mg jól hasznosuló elemi magnéziummal látja el szervezetünket.
MAGNÉZIUM JÓTÉKONY HATÁSAI
- Izommunka/sportteljesítmény javítása,
- Izomgörcsök megelőzése,
- Izomzat regenerációjának fokozása,
- Immunrendszer serkentése,
- Szív- és érrendszeri problémák megelőzése,
- Meszesedés (kálcium lerakódás) elleni hatás,
- Szívizomzat támogatása,
- Jelentős stressz elleni hatás,
- Jobb alvás,
- Tisztább gondolkodás,
- Energikusabb nappalok.
Kinek érdemes a magnézium L-laktát formáját választani?
Azoknak, akik a leggazdaságosabb módon szeretnének minőségi magnéziumhoz jutni, de nem szeretnének kompromisszumot kötni sem az íz, sem a felszívódás rovására. Azoknak ajánljuk tehát, akiknek „csak” magnézium kell, és abból is az egyik legjobb változat.
ADAGOLÁS
Napi 2 g-ot (kb. 1tk) fogyasszunk, lehetőleg két részletben (különösen, ha egyszerre bevéve a szokásosnál lazább székletet okozna).
Bármilyen folyadékba belekeverhető, legjobb étkezéssel elfogyasztani.
Gyermekeknek: testsúlyarányosan, egy felnőtt testsúlyát 60 kilogrammnak számolva.
Bár a terméken napi 2g szerepel, ami 240-250mg elemi magnéziumnak felel meg, ennél többet érdemes szedni, ha étkezésünkben nincs sok puhatestű, vadhúsok vagy sütőtök.
Akár napi 3-4g-ot is érdemes lehet, azonban egyszerre csak 1g-ot érdemes, maximum 2g-ot.
Figyelmeztetés!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó.
TERMÉKTULAJDONSÁGOK
- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
ÖSSZETEVŐK
100% magnézium L-laktát-dihidrát ("fully reacted").
KISZERELÉS
Zsacskós termék - 180g por - 90 adag
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a dobozon
Gyártja és forgalmazza: GAL Vital SynergyTech Kft.
Forrás: www.gal.hu
Kategória | Ásványi anyagok |
Termékcsoport | Magnézium |
Kiszerelés | Por |
Kiszerelési egység | Doboz |
Kiszerelés | 180 g |
Ásványi anyagok | Magnézium |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Vegán | Igen |
Vegetáriánus | Igen |
Mesterséges édesítőszerektől mentes | Igen |
Cukormentes | Igen |
Ízesítés | Natúr |
Összetevők
GAL Magnézium L-laktát | ||||
Tápanyagérték | 100 g | 2 g | ||
Energia kJ (kcal) | 0 kJ (0 kcal) | 0 kJ (0 kcal) | ||
Zsír ebből telített zsírsavak |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
||
Szénhidrátok ebből cukrok |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
||
Fehérje | 0 g | 0 g | ||
Só | 0 g | 0 g | ||
Ásványi anyagok | % NRV* | % NRV* | ||
Magnézium | 12 g | 3200% | 240 mg | 64% |
* NRV: Felnőttek számára javasolt napi adag