Az oldal a cookies-t (sütieket) használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a böngésző aktuális beállításával a cookies használátához. 

Gal Halkollagén peptidek, 150g

Gal Vital
5.890 Ft
5.715 Ft
Kedvezmény: 175 Ft 3%
Menny.:db

• Extra minőségű halkollagén
• Neu5Gc-mentes, közel 100%-ban hasznosuló
• Segíti a bőr fiatalos rugalmasságát
• Támogatja az ízületek megfelelő működését

Mennyiségi kedvezmény:
2 db -tól
5.305 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. december 07.
Szállítási díj: 990 Ft
Egységár: 38,10 Ft/g
Ízesítés
Natúr
5.890 Ft
5.715 Ft
Kedvezmény: 175 Ft 3%
Menny.:db

Termékleírás, jellemzők

Kollagének: GAL Halkollagén peptidek

A GAL Halkollagénhez a Naticol® francia halkollagénjét használák, méghozzá annak leginkább előemésztett változatát, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez a kollagén Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is javasolt, akik a Neu5Gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz.

A Neu5gc egy sziálsav származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában, zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Egyes rákos megbetegedések (főleg mellrák) kialakulásában a Neu5gc-nek szerepe van több vizsgálat szerint és a gyakori vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt fokozottabb rákkockázatot is ennek tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos megjegyezni, hogy vannak nagy mennyiségű emlőst, azaz Neu5gc-t fogyasztó népcsoportok, akik rendkívül egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így egyértelműen kontextus függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5gc. 

Bárki profitálhat a Neu5gc-t tartalmazó élelmiszerek elkerüléséből/csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos.

A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg a bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl.: csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.

A Gal Halkollagénben lévő kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz előemésztett, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó, és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált marhakollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.

A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).

A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagyrésze színhúsokból származik, és nem a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek stb.). Persze, hisz pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy hiba! Mivel az állati szervezet fehérje-tartalmának is jelentős része kollagén-fehérje, és őseink illetve a mai vadászó-gyűjtögető népek fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati eredetű, ezért logikus, hogy a fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú kellett hogy legyen. Ebből számomra az következik, hogy evolúciónk során a magas kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez számunkra az egészséges.

MIRE JÓ A KOLLAGÉN PEPTID?

Bőr és haj

  • Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti.
  • Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét.
  • Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát.
  • Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt.
  • Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát.
  • Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít.
  • Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást).
  • Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is).

Egyéb jótékony hatások

  • Csökkenti az ízületi fájdalmakat.
  • Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt).
  • Fokozza a tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin).
  • Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek).
  • Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok kiegyensúlyozása által.
  • Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).


FELHASZNÁLÁS, ADAGOLÁS
Napi 2.5 – 5  g fogyaszása is elég lehet, de legjobb napi 5-10   g-ot fogyasztani. 
Bármilyen folyadékba belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló.

Figyelmeztetés!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó.


ÖSSZETEVŐK: 
Kollagén peptidek (hidrolizált halkollagén)

TERMÉKTULAJDONSÁGOK

  • Gluténmentes
  • Tojásmentes
  • Szójaallergén-mentes
  • Tejtermék- és laktózmentes
  • Cukormentes
  • GMO-mentes
  • Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás

KISZERELÉS
Zacskós termék - 150g 

Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a dobozon

Gyártja és forgalmazza: GAL SynergyTech Zrt.

Forrás: www.gal.hu
 

Kategória Kollagének
Termékcsoport Kollagén
Kiszerelés Por
Kiszerelési egység Zacskó
Kiszerelés 300g
Fehérje Kollagén
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Vegán Nem
Vegetáriánus Nem
Fehérje típusa Állati
Mesterséges édesítőszerektől mentes Igen
Cukormentes Igen
Ízesítés Natúr

Átlagos tápérték

 GAL Halkollagén peptid
 Tápanyagérték 100 g  10 g  5 g 
 Energia kJ (kcal) 1581 kJ (372 kcal)  158 kJ (37 kcal)  78 kJ (18 kcal) 
 Zsír  0 g  0 g 
0 g 
 Szénhidrátok 0 g  0 g  0 g 
 Fehérje 93 g  9.3 g  4.6 g 
 Só 0.7 g  0.07 g  0.04 g 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!