Tejsavófehérjék
A whey protein, azaz a tejsavófehérje a legnépszerűbb fehérje a piacon, mivel kiváló fehérjeforrás, gyors felszívódású és jól emészthető. A tejsavófehérje tehéntejből készül és rendkívül magas a biológiai értéke a benne található aminosavaknak (BCAA, glutamin, L-cisztein) köszönhetően. Ezenkívül ásványi anyagokat (cink, kalcium, kálium, magnézium), vitaminokat és aktív biológiai mikrofrakciókat (laktoferrin, immunglobulinok, alfa-laktalbumin, stb.) is tartalmaz.
Nutriversum Pure Iso Pro fehérje izolátum, 1000g
A tejsavófehérje hatásai
- Segíti az izomtömeg építését és növekedését
- Regenerálja az edzést követően az izmokat, izomsérüléseket
- Serkenti a fehérjeszintézist
- Csökkenti a testzsírt
- Fokozza az anyagcserét
- Támogatja az immunrendszert
- Gyulladáscsökkentő hatású
- Csökkentheti a vérnyomást és a vércukorszintet
Miért a tejsavófehérjét válasszam?
- Az összetétele miatt az emberi test képes azonnal felhasználni az izmok regenerációjára és az izomépítésre
- Gyors felszívódású és jól emészhető
- Ha extra fehérjebevitelre van szükséged
- Magas a biológia értéke
- Hatékonyan támogatja a diétád
Melyik tejsavó típust válasszam?
-
A tejsavó izolátum (Whey Protein Isolate) a legmagasabb minőségű fehérjepor. A legjobb és a leggyorsabb a hasznosulása. Tökéletes termék azoknak, akik nem akarnak kompromisszumot a fehérje minőségével kapcsolatban. Tiszta por alakja 90%-os fehérjetartalmú, minimális mennyiségű zsírt (<1%) és szénhidrátot tartalmaz, valamint laktózmentes vagy rendkívül alacsony laktóztartalmú. Fogyasztását extra fehérjebevitel esetén javasoljuk, valamint edzés utáni gyors fehérjeforrásként, ezenkívül kitűnően illeszthető a diétás étrendbe is.
-
A tejsavó hidrolizátum (Whey Protein Hydrolysate) úgynevezett „elő-emésztett fehérje”, mivel fehérje láncukat már enzimatikusan lebontották a gyorsabb felszívódás érdekében. A hidrolízis mértékétől függően a fehérjeláncok mérete szabályozható. Minél több a peptid, annál rövidebb a lánc és annál gyorsabban szívódik fel a fehérje. Fogyasztását reggel, illetve a fizikai aktivitás előtt vagy röviddel utána javasoljuk. Ideális az izomépítési szakaszban. Fehérjetartalma 80-90%.
-
A tejsavó koncentrátum (Whey Protein Concentrate) a leggyakrabban használt savótermék.
A fehérjesavóból történő koncentrálással nyerhető. Jelentősen több zsírt és szénhidrátot tartalmaz, mint a tejsavó izolátum, így alacsonyabb fehérjetartalommal rendelkezik (50-80%). A magasabb zsír és szénhidráttartalomank köszönhetően azonban a legfinomabb fehérjetípus. Az alacsonyabb fehérjetartama miatt jóval kedvezőbb az ára is. Fogyasztását izomtömegnövelésre, általános étrendbe illesztve javasoljuk.